Presseomtaler


- (Aftenbladet, 09.11.2002)
«Ut med gospelkapper, inn med røyk, farger og trange t-skjorter. Da Norwegian Gospel Voices holdt konsert i IMI-kirken fredag kveld, var hip- hop- og rapfaktoren høy.»

– (Oppland Arbeiderblad, 12.04.2002)
«Søndag var det like før steinen i taket i Fjellhaven smeltet av de vakre stemmene fra Kor 90 under Gospelgalla 2002. Koret arrangerte gallaen sammen med Gjøvik Olympiske Anlegg. Norwegian Gospel Voices overrasket publikum med et flott sceneshow og ungdommelig vri. 600 gospelinteresserte kom for å høre.»

– (Oppland Arbeiderblad 22.03.2002)
«Kor-90 på Gjøvik inviterer koret til Norges største gospelgalla i Gjøvik Olympiske Fjellhall søndag 7. april. Sju kor fra hele østlandet deltar på «Gospelgalla 2002». Det største trekkplasteret på konserten er antagelig NGV (Norwegian Gospel Voices) fra Oslo, som stiller med rapperen Multi og fire dansere. Korets splitter nye cd har høstet toppkarakterer i landets største aviser.»

– (Romerikes Blad 25.02.2002)
«Med urban gospel, hip hop, rap, breakdance og DJ-er frir Norwegian Gospel Voices til et ungt publikum. Deres nye album heter «Let’s Dance», som er ute i dag, mandag.»

– (Telemark Arbeiderblad 23.02.2002)
«Denne uka ga Norwegian Gospel Voices (NGV) ut CD-plata «Let’s Dance». Urban gospel blandes med hip hop og R&B, og i spissen står kragerøjenta Ragnhild Hiis Ånestad. Hun vil erobre MTV-generasjonen med gospel.»

– (ACTA 22.02.2002)
«Med dirigent Ragnhild Hiis Ånestad i spissen gikk Norwegian Gospel Voices (NGV) på scenen på Rockefeller i går kveld. Releasekonserten ble en helhetsopplevelse med et musikalsk høyt nivå, massiv lyd, en visuell opplevelse og et godt gjennomarbeidet show. 1100 solgte billetter viser at NGV er et kor i tiden. Vi gleder oss til fortsettelsen.»

– (Magazinet 22.02.2002)
«Mandag slippes gospelmusikken løs i norske platebutikker. Og det er Norwegian Gospel Voices som skal servere de urbane tonene om Jesus. Mens plateselskapet MTG forventer at skiva vil få MTV-generasjonen til å danse og digge, planlegger sangerne å nå Europas tenåringene med evangeliet.»

– (Ballade 21.02.2002)
«Det er ikke ofte gospel, metall og hiphop samles til felles musikalsk dyst. I kveld, torsdag 21. februar, kan man oppleve det fremadstormende nye norske gospel koret Norwegian Gospel Voices på Rockefeller i Oslo.»

– (ACTA 20.02.2002)
«Har du lest reportasjen i SE og HØR? Sjelden har Norge opplevd et kor omgitt av så mye trøkk, energi og glede. Og sjelden har et publikum danset så mye til rytmene av hip-hop, Rn’B og urban gospel. Norwegian Gospel Voices holder releasekonsert på Rockefeller i Oslo 21. februar. »

– (Vårt Land 19.02.2002)
«Norwegian Gospel Voices (NGV) blander seg i hip hop-koret, sper på med tung gitardisco, og menger seg med foryngelsesklare gospelveteraner i LA. Slikt blir det dansemusikk av!»

– (Kragerø Blad 23.10.2001)
«Sammen med «kremen» av norske hip-hop- artister, «Klovner i kamp» og «Oslo Fluid», satser nå kragerøjenta Ragnhild Hiis Ånestad, dirigent for gospelkoret «Norwegian Gospel Voices», på et gjennombrudd på det norske platemarkedet. Hun svarer med et kontant JA!!, når vi spør henne om hun tror singelen «Let’s Dance» snart vil befinne seg på hitlistene.»

– (Romerikes blad 23.09.2001)
«Norwegian Gospel Voices (NGV) går nye veier. Nå er de klare for plateinnspilling med hip-hop gruppa Oslo Fluid.»

– (Vårt Land 17.01.2001) http://www.ngv.no/presseklipp/vl_20010117.pdf
«Norwegian Gospel Voices mener det er viktig å synes utenfor det kristne gospel-miljøet. Oslo Fluid synes det er hipt å hoppe over i andre sjangere enn hip hopen. Derfor jobber de sammen.»

– (Kragerø Blad 23.09.1997) http://www.ngv.no/presse/kb1997/Ren_Gospelglede.htm
«Det er sjelden man hører et slikt gospelkor på denne siden av jordkloden. Energien, entusiasmen og de vakre korstemmene i Norwegian Gospel Voices var helt fantastiske. Kragerø jenta Ragnhild Hiis er dirigent for dette koret som holder til i Oslo og ikke i Brooklyn, selv om det kunne høres slik ut.»